Solceller

Da ideen om bofællesskabet Græsmarken så dagens lys i 2005, var miljø og bæredygtighed en afgørende faktor for projektet. Vi ønskede at opføre miljømæssigt forsvarlige boliger, hvor en væsentlig del af energien skulle komme fra en kombination af solenergi (solceller) og varmepumper. Allerede dengang tegnede sig hurtigt omridset af et både idealistisk og overordentligt ambitiøst projekt. Og ved etableringen i 2007 skulle Græsmarkens solcelleanlæg vise sig at være blandt de største i Europa opført uden støtte.

"Vores Byggeri er et levende bevis på at helt almindelige mennesker med gennemsnitlige indkomster kan bygge til fordel for klimaet. Vi håber at kunne inspirere andre til ligeledes at investere i vedvarende enerig."
- Christina Gadiel

I forbindelse med etableringen af vores bofællesskab har vi vores byggeri to gange modtaget midler fra Agenda 21-puljen. Ved overrækkelsen i december 2008 udtalte Agenda 21-udvalgets formand Mikael Mogensen: "At mindske CO2-udledningen er helt i tråd med tidens ønske om, at være med til at afhjælpe et af de store miljøproblemer som vi står over for i dag.... Vi er glade for at Kyoto valgte at opføre byggeriet i netop Køge Kommune."

Overalt i Danmark etableres der i disse år større og mindre solcelleanlæg, og især kombineret med varmepumper udgør disse solceller et både økonomisk rentabelt og ikke mindst miljøvenligt alternativ for boliger i eksempelvis områder uden for etableret fjernvarmetilgang.